Workforce management software voor supermarkten

Wij zijn groot geworden in de food retail branche. Daar liggen onze roots en vanuit onze supermarktervaring is PMT steeds professioneler geworden. Echt een product vanuit de winkelvloer, vóór de winkelvloer. 

Het werken met PMT wordt door onze klanten als eenvoudige en effectief ervaren. Daardoor worden sneller betere resultaten bereikt.  

Workforce management software voor supermarkten

Ruim 100.000 gebruikers en meer dan 1000 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

Het resultaat van efficiënt plannen

Minder loonkosten

Bespaar tot 1% loonkosten op
je omzet

De gemiddelde supermarkt besteedt ongeveer 8% van de omzet aan loonkosten. Door een intelligente personeelsplanning met onze software is tot circa 12% te besparen op het loonkostenpercentage.

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Meer tijd voor medewerkers

Als supermarkt-retailer besteed je jouw tijd liever niet aan spreadsheets en het handmatig overnemen van urenregistraties. Met de software van Retail Solutions ben je minder tijd kwijt aan administratieve rompslomp en houd je tijd over voor aandacht aan je medewerkers.

 

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Altijd de beste oplossing voor jouw winkel

Tijdens de implementatie van onze software voor personeelsmanagement zorgen we ervoor dat je profiteert van de best practices van 1000+ locaties voor je personeelsprocessen. Bovendien denken we met je mee en zoeken we altijd naar de beste oplossing voor jouw winkel.

De praktijk wijst uit dat je medewerkers met PMT echt beter gaan presteren. Je zet hen in hun kracht door heel veel processen te automatiseren. Ze weten wat er van hen wordt verwacht. Dat vertaalt zich terug in werkplezier, tijd en geld. 

De input van al onze klanten wordt meegenomen in de doorontwikkeling van PMT. Het pakket zit vol met best practices, waar inmiddels meer dan 1.000 winkels gebruik van maken. Wie onze klanten zijn? Albert Heijn (franchise), Jumbo, Coop, Vomar, Jan Linders en Hoogvliet.  

We blijven onze software continu verbeteren om je de beste oplossingen en het beste resultaat te bieden. Dat is wat wij belangrijk vinden. PMT geeft je grip en werkplezier! 

Optimaliseer je personeelsplanning
Retail Solutions - De beste workforce management software voor supermarkten

Dé beste workforce management software voor supermarkten

Alles dat voor optimaal plannen nodig is, is op één plek beschikbaar. Denk aan administratieve taken zoals uren loggen en doorgeven voor verloning; informatie uit CAO-, ATW- en WAB-regelingen; diverse contractgegevens per medewerker type; informatie over de kostprijs uurloon als ook uren en omzet vooraf, tijdens en achteraf op elk moment.

De personeelsplanning software van Retail Solutions is ontwikkeld vanuit onze jarenlange supermarktervaring. Daardoor weten we wat wensen en behoeften van retailers zijn. We verbeteren onze software continu om je de beste oplossingen te bieden waarmee jij het beste resultaat voor jouw winkel kunt realiseren.

Met PMT:

Minder loonkosten

Grip op je loonkosten

Informatie bij de hand

Inzicht in processen

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Focus op rendement

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Roots in Foodretail

Het beste resultaat

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. De PMT Personeelstool kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de personeelsplanning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de PMT app als via de desktop kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten

Dit vinden onze klanten

Albert Heijn Amstelveen

“Met PMT zie je in één oogopslag of je met je planning, uren en omzet uitkomt. Mijn teamleiders gaan er heel vakkundig mee om. Het programma geeft hun inzicht, waardoor ze makkelijker binnen budget blijven.”

Lees het hele verhaal

Jan Linders

“We hebben het idee dat Retail Solutions ons niet alleen als productgebruiker ziet, maar meer als samenwerkingspartner. Dit ervaren wij als zeer prettig.”

Lees het hele verhaal

Coop Ter Apel

“Met het programma PMT voorkom je administratieve rompslomp. Vroeger slingerden de urenbriefjes overal rond en moesten de medewerkers constant vragen wanneer ze moeten werken. Nu leggen we de verantwoording bij de medewerker neer, dat is erg makkelijk en daar zijn ze zelf ook blij mee.”

Lees het hele verhaal

Training voor supermarktmanagers en planners

Om onze software zo efficiënt en optimaal mogelijk te gebruiken, bieden we trainingen aan voor het gebruik van onze workforce management software. Daarin leren je afdelingsmanagers en medewerkers hoe ze de personeelsplanning software van Retail Solutions zo optimaal mogelijk kunnen inzetten en gebruiken.

Training voor supermarktmanagers en planners
Wat haal je uit deze demo

Wil jij ook meer inzicht en grip op je WFM-proces, zonder de frustraties van je software of Excelsheet? 

Neem dan nu direct contact op en vraag een vrijblijvende demo aan. 

Minder loonkosten CTA demo

Vraag een demo aan