Workforce management software voor Non Food

PMT van Retail Solutions is ontwikkeld vanuit onze jarenlange retailervaring.  
De extreme efficiency die standaard is in de food retail, is nu ook beschikbaar voor de non-food. Naast alle best practices vanuit de food retail nemen we je graag mee in alle kennis en ervaring die wij hebben opgedaan en nu voor jou beschikbaar is.

De WFM-software van Retail Solutions is dé tool om je planning en personeel efficiënt in te zetten.  

Workforce management software voor tuincentra en dierenwinkels

Ruim 80.000 gebruikers en meer dan 900 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

Het resultaat van efficiënt plannen

Minder loonkosten

Bespaar tot 1% loonkosten op
je omzet

Door een efficiënte personeelsplanning te maken met de software van Retail Solutions bespaar je zeker tot 1% op je loonkosten!

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Als retailer besteed je je tijd liever niet aan spreadsheets en handmatig overnemen van urenregistraties. Met de workforce management software van Retail Solutions ben je minder tijd eraan kwijt. Tijd die je over hebt voor aandacht aan je medewerkers!

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Tijdens de implementatie van onze software voor personeelsmanagement zorgen we ervoor dat je profiteert van de best practices van 800+ retailers voor je personeelsprocessen. Tegelijkertijd leveren we maatwerk en zoeken we naar de beste oplossing voor jouw winkel.

Wie onze klanten zijn in de non-food? Intratuin, Ranzijn, Kiko Milano en vele anderen.

Onze software houdt rekening met seizoenseffecten, seizoenstaken en grootte van de winkel. We weten er alles van. Laat je verrassen!

Voor het beste resultaat en een optimale planning moeten al je WFM-processen naadloos op elkaar aansluiten: begroten, plannen, registreren, verlonen, rapportages, verlof & verzuim en communicatie. Met PMT ben je ervan verzekerd dat dit geautomatiseerd gebeurt.

Retailsegmenten tuin en dier
Workforce management software voor de retail

De input van al onze gebruikers wordt meegenomen in de doorontwikkeling van PMT. Het pakket zit vol met best practices, waar inmiddels meer dan 1.000 winkels gebruik van maken.

De praktijk wijst uit dat je medewerkers met PMT beter gaan presteren. Je zet hen in hun kracht door heel veel processen te automatiseren. Ze weten wat er van hen wordt verwacht. Dat vertaalt zich echt terug in werkplezier, tijd en geld.

We blijven onze software continu verbeteren om je de beste oplossingen en het beste resultaat te bieden. Dat is wat wij belangrijk vinden. PMT geeft je grip en werkplezier!

Met PMT:

Minder loonkosten

Grip op je loonkosten

Informatie bij de hand

Inzicht in processen

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Focus op rendement

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Roots in Foodretail

Het beste resultaat

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. Onze software kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de planning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de app als via de desktop gebruikersinterface kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten

Dit vinden onze klanten

Intratuin

“Ze hebben goed naar ons geluisterd en met enkele aanpassingen ervoor gezorgd dat wij als tuincentrum goed met PMT uit de voeten kunnen.”

Lees het hele verhaal

Training voor store managers en planners

Om onze workforce management software zo efficiënt en optimaal mogelijk te gebruiken, bieden we trainingen aan. Daarin leren store managers en medewerkers hoe ze de planningssoftware van Retail Solutions zo optimaal mogelijk kunnen inzetten en gebruiken.

Training voor supermarktmanagers en planners
Wat haal je uit deze demo

Wil jij ook meer inzicht en grip op je WFM-proces, zonder de frustraties van je software of Excelsheet? 

Neem dan nu direct contact op en vraag een vrijblijvende demo aan. 

Minder loonkosten CTA demo

Vraag een demo aan