Workforce management software voor tuincentra en dierenwinkels

Hoe zorg je dat er precies voldoende personeel in je tuincentrum of dierenwinkel aanwezig is? Met de workforce management software van Retail Solutions beheer je op effectieve wijze de personeelsplanning voor je winkel. Daardoor kun je scherp sturen op loonkosten, capaciteit en rendementverbetering. En je houdt tijd over voor het belangrijkste: focus op je core business en aandacht voor je medewerkers.
Workforce management software voor tuincentra en dierenwinkels

Ruim 80.000 gebruikers en meer dan 900 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

Het resultaat van efficiënt plannen

Minder loonkosten

Bespaar tot 1% loonkosten op
je omzet

Een gemiddeld tuincentrum of dierenwinkel besteedt 8% tot 9% van de omzet aan loonkosten. Door een efficiënte personeelsplanning te maken met de software van Retail Solutions is er tot 1% op te besparen!

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Als retailer besteed je je tijd liever niet aan spreadsheets en handmatig overnemen van urenregistraties. Met de workforce management software van Retail Solutions ben je minder tijd eraan kwijt. Tijd die je over hebt voor aandacht aan je medewerkers!

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Tijdens de implementatie van onze software voor personeelsmanagement zorgen we ervoor dat je profiteert van de best practices van 800+ retailers voor je personeelsprocessen. Tegelijkertijd leveren we maatwerk en zoeken we naar de beste oplossing voor jouw winkel.

De beste workforce management software voor tuincentra en dierenwinkels

De beste workforce management software voor tuincentra en dierenwinkels

Alles dat voor efficiënt plannen nodig is, is op één plek beschikbaar. Denk aan administratieve taken zoals uren loggen en doorgeven voor verloning; informatie uit CAO-regelingen; contractgegevens over parttime werken; informatie over de kostprijs per uur en de omzet.

De workforce management software van Retail Solutions is ontwikkeld vanuit onze jarenlange retailervaring. Speciaal voor tuincentra en dierenwinkels houdt onze software rekening met seizoenseffecten en -taken. We blijven onze software voor personeelsmanagement continu verbeteren om je de beste oplossingen en het beste resultaat voor je winkel te bieden.

De alles-in-1 planningstool

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. Onze software kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de planning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de app als via de desktop gebruikersinterface kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten

Dit vinden onze klanten

Intratuin

“Ze hebben goed naar ons geluisterd en met enkele aanpassingen ervoor gezorgd dat wij als tuincentrum goed met PMT uit de voeten kunnen.”

Lees het hele verhaal

Training voor store managers en planners

Om onze workforce management software zo efficiënt en optimaal mogelijk te gebruiken, bieden we trainingen aan. Daarin leren store managers en medewerkers hoe ze de planningssoftware van Retail Solutions zo optimaal mogelijk kunnen inzetten en gebruiken.

Training voor supermarktmanagers en planners
Minder loonkosten CTA demo

Vraag een demo aan