Workforce management software voor de retail

De workforce management software van Retail Solutions verbetert en optimaliseert je personeelsplanning, waardoor je scherper kunt sturen op capaciteit, loonkosten en rendementsverbetering. En je houdt tijd over voor het belangrijkste: focus op je core business en aandacht voor je medewerkers.

Software mockup

Ruim 100.000 gebruikers en meer dan 1000 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

Optimaliseer je personeelsplanning

Optimaliseer je personeelsplanning

De workforce management software van Retail Solutions: alles wat met je planning en personeelsuren te maken heeft, staat op één plek. Je ziet geplande en gedraaide uren, hoe het ervoor staat met de productiviteit en loonkosten, en wanneer je iemand écht op de werkvloer nodig hebt. Via de app kunnen medewerkers zelf verlof aanvragen, shifts ruilen of vervanging zoeken en hun beschikbaarheid aangeven.

Gemaakt voor de retail
De software voor personeelsmanagement van Retail Solutions is bekend met vrijwel elk retailproces. We snappen hoe processen in de retail werken. Maak gebruik van de best practices van 900 vestigingen. Zo leveren we de beste oplossing voor jouw winkel.

De voordelen van onze software

Bespaar tot 1 procent loonkosten

Bespaar op je loonkosten

Een optimale planning helpt je om medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten en om onder- en overbezetting te voorkomen. Hiermee kun je behoorlijk besparen op je loonkostenpercentage. Met kleine marges in de retail maakt dat een groot verschil.

Altijd en overal toegankelijk

Altijd en overal toegankelijk

De software van Retail Solutions is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarnaast is de software web-based én is er een mobiele app. Zo kun je er altijd en overal mee werken.

Plan en bespaar met Retail Solutions
Diepgaand inzicht in je loonkosten
Loonkosten

Diepgaand inzicht in je loonkosten

De software biedt een duidelijk overzicht van de loonkosten per dag, waarbij de verloningsdata naar jouw Payroll-pakket geëxporteerd wordt. Zo kun je scherp bijsturen voor rendementsverbeteringen. Wie zet je voor welk werk in tegen welke kosten?

Gemaakt voor de retail

Ervaring in de retail

We zijn letterlijk gestart op de winkelvloer bij onze klant. Veel van onze medewerkers hebben ook gewerkt op de winkelvloer in de retail. We begrijpen jouw processen en we weten wat belangrijk is, zoals het managen van taken, CAO-regelingen of het ruilen van shifts. Dit uit zich in relevante en eenvoudig te gebruiken functionaliteiten.

Het beste resultaat

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. De PMT Personeelstool kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de personeelsplanning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de PMT app als via de desktop kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten
Minder loonkosten CTA demo

Vraag een demo aan