Workforce management software voor de retail

De workforce management software van Retail Solutions optimaliseert je personeelsplanning waardoor je scherper kunt sturen op capaciteit, loonkosten en rendementsverbetering. En je houdt tijd over voor het belangrijkste: focus op je core business en aandacht voor je medewerkers.

Software mockup
Albert Heijn nieuwe normen
Albert Heijn Amstelveen

“Bijkomend voordeel is dat alle
CAO-regels in het systeem zijn verwerkt, waardoor je gee
scheve schaats kunt rijden.”

Jan Linders supermarkt

Jan Linders

“De korte lijntjes zorgen ervoor dat vragen snel beantwoord worden en de retail achtergrond van medewerkers leidt tot kennis van de praktijk en actief meedenken bij uitdagingen.”

Software mockup

Wel zo efficiënt 

Tijdregistratie van medewerkers is met PMT een geautomatiseerd proces. Dat levert inzicht, kwaliteit en vooral een hoop tijd op.  

PMT is ontwikkeld door retailers voor retailers. Met onze workforce management software plan je simpeler. Geen Excelsheets, maar online en professioneel. Dat geeft echt rust.

Dit biedt PMT:  

  • Inzicht in gebruikte uren t.o.v. productiviteit  
  • Geen onnodige uren meer  
  • Een planningsmodule op maat met totaaloverzicht  
  • Je kunt direct zien als je uit de pas loopt en ingrijpen 

Wij zijn ervan overtuigd: het werken met PMT draagt bij aan een professionele uitstraling van jouw winkel of organisatie. En de praktijk wijst uit dat je medewerkers met PMT beter gaan presteren. Je zet hen in hun kracht door heel veel processen te automatiseren. Ze weten wat er van hen wordt verwacht. Dat vertaalt zich echt terug in werkplezier, tijd en geld. 

Geboren en getogen in de retailindustrie

Geboren en getogen in de retail​

PMT is groot geworden in de food retailbranche. Daar liggen onze roots en vanuit onze supermarktervaring is PMT steeds geavanceerder geworden. De organisatie Retail Solutions is opgericht door broers Robin en Symen Wahle. Zij komen uit een echte retailfamilie: de bekende familie Wahle uit Leusden. 

Er was behoefte aan goede tijdregistratie. Dat helpt je winkelprocessen op orde te krijgen en dat is ontwikkeld in PMT. Tijdregistratie van medewerkers is met PMT een geautomatiseerd proces. Het levert inzicht, kwaliteit en vooral kostenbesparing en tijd. En dat alles op een gebruiksvriendelijke manier. Echt een product vanuit de winkelvloer, vóór de winkelvloer: voor jou als retailer.

 

Wat ons onderscheidt? We kennen de branche en volgen de ontwikkelingen door steeds weer met onze klanten in gesprek te gaan. Welke ontwikkelingen zien we en waar is behoefte aan? Wij blijven PMT verder ontwikkelen, zodat jij de beste WFM-software hebt en beter presteert.  

Onze food retailervaring hebben we doorgezet in andere branches, waardoor PMT breed inzetbaar is. Uiteraard toegespitst op ontwikkelingen en bijzonderheden per branche. Ondernemers helpen zit in ons bloed, daar worden wij blij van!

Het resultaat van efficiënt plannen

Minder loonkosten

Bespaar tot 1% loonkosten op
je omzet

Door een efficiënte personeelsplanning te maken met de software van Retail Solutions bespaar je zeker tot 1% op je loonkosten!

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Tijd voor aandacht aan medewerkers

Als retailer besteed je je tijd liever niet aan spreadsheets en handmatig overnemen van urenregistraties. Met de workforce management software van Retail Solutions ben je minder tijd eraan kwijt. Tijd die je over hebt voor aandacht aan je medewerkers!

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Standaard uit de box, maatwerk mogelijk

Tijdens de implementatie van onze software voor personeelsmanagement zorgen we ervoor dat je profiteert van de best practices van 800+ retailers voor je personeelsprocessen. Tegelijkertijd leveren we maatwerk en zoeken we naar de beste oplossing voor jouw winkel.

Het beste resultaat

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. Onze software kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de planning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de app als via de desktop gebruikersinterface kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten

Ruim 80.000 gebruikers en meer dan 900 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

De voordelen van onze software

Bespaar tot 1 procent loonkosten

Bespaar op je loonkosten

Een optimale planning helpt je om medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten en om onder- en overbezetting te voorkomen. Hiermee kun je behoorlijk besparen op je loonkostenpercentage. Met kleine marges in de retail maakt dat een groot verschil.

Altijd en overal toegankelijk

Altijd en overal toegankelijk

De software van Retail Solutions is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarnaast is de software web-based én is er een mobiele app. Zo kun je er altijd en overal mee werken.

Plan en bespaar met Retail Solutions
Diepgaand inzicht in je loonkosten
Loonkosten

Diepgaand inzicht in je loonkosten

De software biedt een duidelijk overzicht van de loonkosten per dag, waarbij de verloningsdata naar jouw Payroll-pakket geëxporteerd wordt. Zo kun je scherp bijsturen voor rendementsverbeteringen. Wie zet je voor welk werk in tegen welke kosten?

Gemaakt voor de retail

Ervaring in de retail

We zijn letterlijk gestart op de winkelvloer bij onze klant. Veel van onze medewerkers hebben ook gewerkt op de winkelvloer in de retail. We begrijpen jouw processen en we weten wat belangrijk is, zoals het managen van taken, CAO-regelingen of het ruilen van shifts. Dit uit zich in relevante en eenvoudig te gebruiken functionaliteiten.

PMT Retail Solutions

Wil jij ook meer inzicht en grip op je WFM-proces, zonder de frustraties van je software of Excelsheet? 

Neem dan nu direct contact op en vraag een vrijblijvende demo aan. 

Minder loonkosten CTA demo

Vraag een demo aan

Intratuin klant-case

Anton van Dijk, ondernemer van Intratuin Cruquius

“Ik weet zeker dat veel van mijn collega ondernemers ook baat zullen hebben bij PMT”

Coop ter Apel

Gert van der Haar, Coop Ter Apel

“Met het programma PMT voorkom je administratieve rompslomp"