Workforce management software voor de retail

Zorg dat je de personeelsplanning onder controle hebt. Met de workforce management (WFM) software van Retail Solutions krijg je grip op de inzet van personeel, loonkosten en het beheer van processen. Zo presteert je retailbedrijf optimaal.

Workforce management software voor de retail

Ruim 100.000 gebruikers en meer dan 1000 vestigingen werken succesvol met Retail Solutions

Waardevolle inzichten en de ultieme klantervaring

Waardevolle inzichten en de ultieme klantervaring

De ultieme klantervaring bieden door een goede inschatting van het juiste personeel, op de juiste plek op het moment dat het nodig is én tegen de juiste kosten. Dat is het doel. Met workforce management software krijg je inzicht in de personeelsplanning, loonkosten en verlof & verzuim. Retail Solutions biedt WFM software waarmee alles op één plek te vinden is, altijd en overal.

Gebruiksvriendelijker plannen dan ooit

Bespaar tot 1 procent loonkosten

Bespaar op je loonkosten

Een optimale planning helpt je om medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten en om onder- en overbezetting te voorkomen. Met de kleine marges in de retail maakt dat een groot verschil.

Altijd en overal toegankelijk

Altijd en overal toegankelijk

De WFM software van Retail Solutions is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Bovendien is de software web-based én kun je een mobiele app gebruiken. Zo kun je altijd en overal met de software van Retail Solutions werken.

Gebruiksvriendelijker plannen dan ooit
Diepgaand inzicht in je loonkosten
Diepgaand inzicht in je loonkosten

Diepgaand inzicht in je loonkosten

De software biedt een duidelijk overzicht van de uren én loonkosten per dag. Zo kun je bijsturen voor rendementsverbeteringen. Wie zet je in? Voor welk werk? En tegen welke kosten? Per periode exporteer je de vertoningsdata naar jouw payrollpakket, wel zo makkelijk.

Gemaakt voor de retail

Gemaakt voor de retail

We snappen hoe processen in de retail werken, dus is onze WFM software bekend met vrijwel elk retailproces. Maak gebruik van de best practices van 900 retail vestigingen. Zo leveren we de beste oplossing voor jou.

Doe er je voordeel mee

De WFM software van Retail Solutions levert je veel (strategische) voordelen op. Zo kun je precies zien hoe je personeel wordt ingezet en bepalen of de juiste man op de juiste plek staat. De software van Retail Solutions geeft inzicht in zaken als indirecte en niet-productieve uren, contracturen- en -typemix, verlofsoorten en WAB aspecten. Met dit inzicht kun je besparen op de loonkosten en je personeel optimaal inzetten.

WFM software gemaakt voor de retail

Begroting

Begroting

Vanuit diverse bronnen bepaal je op basis van enkele stuurvariabelen een of meerdere begrotingsperioden. De PMT Personeelstool kan ook op basis van historische omzetdata automatisch een voorzet doen. Deze randvoorwaarden dienen als basis voor de bepaling van de werklast. Even checken of je hiermee akkoord bent en daarna kunnen de teamleiders aan de slag. Bovendien staat de informatie uit het gekoppelde POS-systeem voor je klaar, zodat je later in de week, indien nodig, nog kunt bijsturen.

Meer weten
Planning

Planning

Na de begroting kunnen managers met de planning van de optimale roosters aan de slag. Zij brengen werkvraag en -aanbod in balans. Wijkt de personeelsplanning af van de uren of het budget, dan zie je snel waar de afwijking zit. Elke dag wordt de omzet bij een eventueel gekoppeld POS-systeem toegevoegd, zodat je snel inzicht hebt in het verschil tussen planning en realisatie. Zo kun je nog bijsturen in de week.

Meer weten
Urenregistratie

Urenregistratie

De software van Retail Solutions faciliteert de dagelijkse registratie van de gewerkte uren. Dit kan automatisch met een kloksysteem. Ook beschikt onze software over een naadloze integratie met AFAS, Loket, Nmbrs en kan ook gekoppeld worden aan andere veelgebruikte salarispakketten. Met de koppeling worden uren automatisch doorgestuurd voor verloning. 

Meer weten
Maand- en weekrapportage

Maand- en weekrapportage

Diverse rapportages zijn beschikbaar om zo overzicht, grip en sturing te houden. Ook heb je inzicht in maandrapportages voor verloning. Heb je een gekoppeld salarispakket, dan synchroniseert onze software deze gegevens voor een juiste verloning.

Meer weten
Verlof & verzuim

Verlof & verzuim

Zowel in de PMT app als via de desktop kun je het werk bij de medewerkers neerleggen met behoud van controle. Alle gegevens over (geplande) uren zijn op één plek te vinden. 

Meer weten
Medewerkerscommunicatie

Medewerkerscommunicatie

Medewerkers vinden alle informatie en communicatie over hun roosters, gemaakte uren en verlof eenvoudig op één plek, in de app. Daarnaast kunnen ze er gemakkelijk onderling berichten sturen, bijvoorbeeld om shifts te ruilen. Ook vinden ze hier algemene nieuwsberichten, wel zo makkelijk.

Meer weten

Dit vinden onze klanten

Albert Heijn Amstelveen

“Met PMT zie je in één oogopslag of je met je planning, uren en omzet uitkomt. Mijn teamleiders gaan er heel vakkundig mee om. Het programma geeft hun inzicht, waardoor ze makkelijker binnen budget blijven.”

Lees het hele verhaal

Intratuin

“Ze hebben goed naar ons geluisterd en met enkele aanpassingen ervoor gezorgd dat wij als tuincentrum goed met PMT uit de voeten kunnen.”

Lees het hele verhaal

Jan Linders

“We hebben het idee dat Retail Solutions ons niet alleen als productgebruiker ziet, maar meer als samenwerkingspartner. Dit ervaren wij als zeer prettig.”

Lees het hele verhaal

Coop Ter Apel

“Met het programma PMT voorkom je administratieve rompslomp. Vroeger slingerden de urenbriefjes overal rond en moesten de medewerkers constant vragen wanneer ze moeten werken. Nu leggen we de verantwoording bij de medewerker neer, dat is erg makkelijk en daar zijn ze zelf ook blij mee.”

Lees het hele verhaal

Verbeter en optimaliseer

De WFM software van Retail Solutions geeft je inzicht in capaciteit, loonkosten en rendementsverbetering. Stuur bij waar nodig en optimaliseer processen, zodat je personeel de klant de ultieme retailervaring kan bieden.

Minder loonkosten CTA demo

Ook besparen op je loonkosten?