Case: Intratuin Cruquius

Home > Onze klanten > Intratuin

Daling tot 1% in loonkosten

Bespaar direct op personeelskosten

Meer dan 75.000 gebruikers!

Waaronder Kiko Milano, Intratuin, Vomar en Jumbo

Zeer eenvoudig in gebruik

Snel resultaat en overzicht in de hele winkel

Intratuin

Intratuin – We zitten nu onder het landelijk gemiddelde qua loonkosten.

Intratuin Cruquius kampte twee jaar geleden met veranderingen in de markt. De omzet nam af en de kosten werden in verhouding te hoog. Anton van Dijk, ondernemer van Intratuin Cruquius: “In die tijd hadden alle tuincentra last van teruglopende omzet. Sturen op loonkosten werd een noodzaak.” Speciaal voor de tuinbranche zijn er aanpassingen in het systeem doorgevoerd. Zo kan je bijvoorbeeld rekening houden met seizoenseffecten.

De PersoneelsManagementTool, in het kort PMT, van Retail Solutions hielp Intratuin Cruquius om de loonkosten onder het landelijke gemiddelde van Intratuin te krijgen. Van Dijk: “PMT heeft bijgedragen aan het onder controle houden van de loonkosten door vooraf inzicht te geven in de kosten die we konden verwachten. Naast het gebruik van PMT hebben we ook andere stappen ondernomen om dit resultaat te behalen, maar dankzij het noodzakelijke inzicht dat we via deze tool kregen konden we gericht werken aan de nodige cultuuromslag.”

“PMT gaf ons het noodzakelijke inzicht”

Speciaal voor tuincentra
Hoewel PMT oorspronkelijk ontwikkeld is voor de supermarktbranche, blijkt het sturen op loonkosten in steeds meer branches noodzaak. Robin Wahle, eigenaar van Retail Solutions: “Supermarkten werken met lage marges, waardoor in die sector al langer dagelijks gestuurd wordt op loonkosten. De PersoneelsManagementTool kan allerlei retail-bedrijven helpen om te besparen op loonkosten door efficiënter te plannen.” Speciaal voor de tuinbranche zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in het systeem. Wahle: “Tuincentra kunnen nu ook prettig met PMT werken. Zo kun je in het systeem nu rekening houden met seizoenseffecten. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de duidelijke resultaatverbetering bij Intratuin Cruquius.”

“Ik weet zeker dat veel van mijn collega ondernemers ook baat zullen hebben bij PMT”

Zeker doen
Van Dijk is blij met de samenwerking met Retail Solutions. “Ze hebben goed naar ons geluisterd en met enkele aanpassingen ervoor gezorgd dat wij als tuincentrum goed met PMT uit de voeten kunnen.” Hij tipt zelfs zijn collega ondernemers bij Intratuin: “Nu loonkosten blijven stijgen met de CAO-wijzigingen is het zaak om strak op loonkosten te blijven zitten. Ik ben er daarom van overtuigd dat veel van mijn collega ondernemers ook baat zullen hebben bij PMT.” Wat het systeem zo fijn maakt? Van Dijk vat samen: “Het is vooral eenvoudig om mee te werken. De planner krijgt zelf vooraf goed inzicht in de geplande loonkosten. Dat maakt het mogelijk om te sturen en grip te krijgen op de loonkosten. Daarnaast biedt PMT een moderne manier van communiceren met mijn medewerkers.”

Deze bedrijven gingen u voor:

Ook besparen op jouw personeelsplanning?

Marges in de retail zijn ontzettend klein. Een slimme planning van personeel en workforce management kunnen net het verschil maken voor jouw winkel. Ontdek nu hoe makkelijk je kunt besparen met onze Personeels Management Tool.